Wij ontwikkelen producten van topkwaliteit met een hoge voedingswaarde, bevorderen de gezondheid van de dieren en dragen bij tot een duurzame en gelukkige relatie tussen huisdieren en hun eigenaars.

 

Hoe het allemaal begon

Calibra is gebaseerd op het gemeenschappelijke werk van een groep dierenartsen die enthousiaste collega’s en vrienden waren (en zijn).

Aan het eind van de jaren negentig slaagde Dr. Jaromír Koudela, een progressieve dierenarts en manager, erin om een diergeneeskundig distributiebedrijf Noviko op te bouwen. Dit bedrijf was het resultaat van het enthousiasme en het gemeenschappelijke werk van zeven vrienden waarvan er 5 voormalige collega studenten waren op de Universiteit van diergeneeskundige en farmaceutische wetenschappen Brno. Dit was een uiterst creatieve groep die even snel groeide als het bedrijf zelf.

Dieren zijn erg belangrijk voor Calibra

Vrienden (zelfs de besten), familieleden, maatjes, zielsverwanten, …. kortom alle positieve synoniemen die u kunt bedenken. Wij bij Calibra besteden veel tijd met huisdieren, zowel op vlak van werk als voor de fun. Daarom komt de gezondheid van uw honden en katten altijd op de eerste plaats. Huisdieren zijn onze grootste motivatie maar ook onze adviseurs en critici.

Verdere ontwikkeling

Het merk Calibra heeft een grote en succesvolle ontwikkeling doorgemaakt. Het portfolio omvat momenteel de productlijnen superpremium en de favoriete Joy snoepjes. Wij zijn trots dat we ook diergeneeskundige diëten kunnen aanbieden die hoge eisen hebben op vlak van de kwaliteit van de samenstelling.

Wij van team Calibra zijn trots dat we onze producten exporteren naar meer dan 20 landen over de hele wereld en dat onze internationale teams zich aan dezelfde waarden en gretigheid om te werken houden als op het einde van de jaren negentig in Brno. Wij streven nog steeds naar het ontwikkelen van producten van topkwaliteit voor huisdieren, nu ook wereldwijd.

Het merk Calibra

Het idee van een eigen merk van diervoeding dateert van 2001. Ondanks dat het idee niet echt inventief was, lag het belangrijkste verschil in de duidelijke visie. De verzorging van huisdieren en hun gezondheid was altijd het stuurprogramma voor dit jonge team van dierenartsen; vandaar de duidelijke visie vanaf het begin door de oprichters van het bedrijf. Er zijn vele goedkope producten voor passende prijzen. Het is echter wenselijk om zich te concentreren op de kwaliteit en te zorgen voor een bevordering van een gezond en lang leven van huisdieren omgeven door hun eigenaars.

Dit is mogelijk dankzij de gecoördineerde samenwerking tussen teams bestaande uit specialisten voor diervoeding en diergezondheid, laboranten, dierenartsen met praktijkervaring, technologen en productspecialisten, ontwerpers, etc. De goed gebalanceerde Calibra formules zijn het stabiele resultaat van een uitstekende samenwerking op lange termijn van vooraanstaande specialisten b.v. van de diergeneeskundige universiteiten in Wenen en Berlijn of van laboratorium- en ontwikkelingsinstituten in de Tsjechische Republiek.

History

2001

start van de ontwikkeling

2004

eerste Superpremium productlijn van droge voeding met 7 recepten

2005

productlijn van blikvoeding voor puppy's en volwassen honden met varkens- en rundsvlees

2006

uitbreiding van de Superpremium productlijn van droge voeding met 4 nieuwe producten

2008

eerste dentale snoepjes voor honden

2009

nieuw logo

2009

4 nieuwe recepten in de Superpremium productlijn van droge voeding (totaal van 15 recepten)

2010

eerste Premium productlijn van droge voeding met 5 recepten

2011

nieuwe Joy productlijn van dentale snoepjes en snoepjes met vlees

2012

Superpremium productlijn van droge voeding voor katten

2013

snoepjes met vlees voor katten en nieuwe dentale snoepjes en snoepjes met vlees voor honden

2013

nieuwe Premium productlijn van droge voeding met 6 recepten

2014

Premium productlijn van blikvoeding en pouches voor katten

2018 VD
2015

Veterinary Diets productlijn van droge voeding voor honden en katten

2016

Superpremium productlijn van blikvoeding voor honden en katten

2016

nieuwe Superpremium productlijn voor honden en katten

2016

Veterinary Diets productlijn van blikvoeding

2017

nieuwe Premium productlijn van droge voeding voor honden

2020

nieuwe Expert Nutrition-lijn voor honden

2020

new Life hypoallergene lijn voor honden