skip_main skip_menu skip_search

Ons verhaal

Hoe het begon

Calibra team - imgCalibra is ontstaan door een samenwerking tussen dierenartsen, die enthousiaste collega's en vrienden van elkaar waren (en zijn).

Eind jaren negentig werd Noviko, een diergeneeskundig distributiecentrum, opgericht door Dr. Jaromír Koudela, een vooruitstrevend dierenarts en manager. Deze organisatie ontstond door het enthousiasme en de samenwerking van 5 studiegenoten van de University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno en 2 vrienden.

Huisdieren betekenen alles voor Calibra

calibra petsVrienden (zelfs beste maatjes), gezinsleden, zielsverwanten, ... alle positieve synoniemen die je maar kan bedenken. Wij van Calibra brengen veel tijd door met huisdieren, daarom komt de gezondheid van uw honden en katten altijd op de eerste plaats. Huisdieren zijn onze grootste motivatie en ook onze adviseurs en critici.

 

Verdere ontwikkelingen

Het merk Calibra heeft een grote en succesvolle ontwikkeling doorgemaakt. Het portfolio omvat momenteel volgende productlijnen: Life, Expert Nutrition en Joy snoepjes. We zijn er trots op dat we ook diergeneeskundige diëten kunnen aanbieden die hoge eisen stellen aan de kwaliteit van de samenstelling. Dit zijn de Calibra Veterinary Diets.

Wij zijn er trots op dat we onze producten exporteren naar meer dan twintig landen over de hele wereld en dat onze internationale teams met dezelfde passie werken waarmee wij eind jaren negentig zijn begonnen in Brno. We streven nog steeds naar topkwaliteit en nu ook wereldwijd!

Calibra

calibra-logo-claim jpg

Het idee van een eigen diervoedingsmerk stamt uit 2001. Hoewel dit idee niet bijzonder inventief was, lag het belangrijkste verschil in een duidelijke visie. De zorg voor huisdieren en hun gezondheid was altijd al de drijfveer voor dit jonge team van dierenartsen; vandaar dat de oprichters van het bedrijf vanaf het begin een duidelijke visie hadden. Het is wenselijk om te focussen op de kwaliteit en om een gezond en lang leven van huisdieren te bevorderen, omringd door hun baasjes.

Dit is mogelijk dankzij de gecoördineerde samenwerking tussen teams bestaande uit specialisten op het gebied van voeding en diergezondheid, laboratoriumdiagnostiek, dierenartsen met praktijkervaring, technologen en productiespecialisten, ontwerpers, enz. De uitgebalanceerde Calibra-formules zijn het stabiele resultaat van een uitstekende en langdurige samenwerking tussen vooraanstaande specialisten en universiteiten.